Chiar daca agentii economici isi pot continua activitatea si dupa vechea forma a taxei pe valoarea adaugata, incepand cu 1 ianuarie, codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de catre organul fiscal competent va avea prefixul "RO", se arata intr-un comunicat trimis de ANAF. Astfel, taxa pe valoarea adaugata imprumuta din caracteristicile europene. In acest scop, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru toti platitorii de TVA inregistrati in evidentele fiscale la 1 noiembrie 2006 si a emis certificatele de inregistrare in scopuri de TVA.
Pentru a ridica certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, contribuabilii trebuie sa se prezinte la organul fiscal in a carui evidenta sunt inregistrati, se arata in acelasi comunicat.
Modificarea codului de platitor de TVA in cod de inregistrare, in scopuri de TVA, a necesitat modificarea atributului fiscal R in prefixul RO, codul de identificare fiscala al contribuabilului, ramanand neschimbat. (A.ß.)