Captura impresionanta de cereale in judetul Timis. In calea politistilor au aparut doua autocamioane incarcate pana la refuz cu grau. La un control mai amanuntit, inspectorii de la Garda Financiara au constatat ca cerealele au fost cumparate ilegal. Autocamioanele au ajuns, sub sigiliu, la Inspectoratul Judetean de Politie.
Soferii celor doua autocamioane au incarcat marfa din localitatea timiseana Sannicolau Mare. Isi propusesera sa ajunga in judetul Arges, numai ca traseul le-a fost intrerupt de oamenii legii.
"Politistii, in urma unor activitati specifice, au depistat in trafic doua autocamioane, despre care in urma verificarilor s-a constatat faptul ca transportau cereale", a declarat Marinela Apostolache, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.
"Cele doua tiruri au stationat in parcarea din localitatea Biled, unde am procedat la verificarile de specialiatate care au urmat acestei actiuni", a afirmat un comisar al Garzii Financiare.
"Dupa ce au verificat documentele, oamenii legii au constatat ca marfa nu avea acte de provenienta. Asa ca au dispus imediat la sigilarea celor doua autocamioane, care transportau 81 de tone de grau panificatie.
De teama sa nu fie pedepsiti, soferii autocamioanelor au fugit pe camp. Cei doi nu au fost inca gasiti, dar administratorul firmei pentru care lucrau s-a ales cu amenda in valoare de 5.000 de lei. In plus, inspectorii de la Garda Financiara au confiscat atat autocamioanele, cat si cele 81 de tone de grau.