Campingurile, structuri de primire turistice destinate sa asigure cazarea turistilor in corturi sau rulote, vor fi in permanenta pazite, potrivit unui proiect de act normativ al ANT. Totodata, aceste spatii vor fi astfel amenajate incat sa permita turistilor sa parcheze mijloace de transport si sa-si pregateasca masa. Trebuie spus ca elementul de baza al campingului este parcela de campare, care reprezinta o suprafata de teren marcata, unde se poate parca mijlocul de transport, se poate instala cortul sau rulota, asigurandu-se totodata suprafata libera necesara pentru miscarea si odihna a patru turisti.

Casutele, la 3 metri distanta

Casutele, spatii de cazare de dimensiuni reduse, dotate uneori cu grup sanitar propriu, trebuie sa aiba intre ele o distanta de cel putin 3 metri, pentru a asigura spatiul parcarii unei masini. Bungalowurile, amplasate in interiorul campingurilor, se clasifica dupa aceleasi criterii si trebuie sa respecte aceleasi norme.
La dimensionarea dotarilor si a instalatiilor din campinguri se va avea in vedere capacitatea totala de cazare a campingului. In interiorul celor de 3 si 4 stele, caile de acces trebuie sa permita circulatia in ambele sensuri.
Conform noilor standarde pe care intentioneaza sa le impuna autoritatea din domeniul turismului, marimea campingurilor, amplasamentul, stilul constructiv si coloritul diverselor constructii din cadrul acestuia nu trebuie sa aduca vreun prejudiciu peisajului sau mediului inconjurator.

Apa nu se scoate cu galeata din fantana

Alimentarea cu apa potabila trebuie asigurata prin racordarea la
reteaua publica, iar in lipsa acesteia, prin realizarea de foraje proprii sau de alte lucrari de captare a unor izvoare din zona. Nu este permisa alimentarea cu apa din fantana neacoperita din care apa se scoate cu galeata. De asemenea, distanta dintre gurile de apa amplasate pe suprafata de campare sa nu fie mai mare de 100 de metri. Mai trebuie spus ca alimentarea cu apa trebuie sa asigure pentru fiecare loc minimum 60 l/zi, din care 20 l de apa calda, in campingurile de 3 si 4 stele. Totodata, in campingurile de 2 stele si 1 stea se vor asigura 50 l/zi.
Grupurile sanitare comune se vor amplasa cat mai central posibil, dar nu mai aproape de 20 de metri de cel mai apropiat spatiu de cazare si nu mai departe de 100 de metri de cel mai indepartat spatiu de campare-cazare. In interiorul acestora, lavoarele se vor izola intre ele cu paravan.
La campingurile de 4 stele compartimentul lavoarelor si al dusurilor va fi separat de cel al cabinelor WC, iar fiecare cabina de dus va cuprinde dusul propriu-zis, un compartiment pentru dezbracare-imbracare, echipat cu scaun, oglinda si cuier.