De teama ca vor ramane cu marfa nevanduta, societatile comerciale din Galati au gasit in acest an o cale sigura pentru a fi cu un pas inaintea legii.

Astfel, daca pentru a afisa soldari sau lichidari de stoc in perioada prevazuta de lege, respectiv 15 ianaurie - 15 aprilie, firmele erau obligate sa prezinte notificari catre Primarie, la Galati firmele au apelat la o alta forma de reducere pentru care nu trebuie sa instiinteze autoritatile locale. Este vorba despre ofertele promotionale care au "bombardat" clientii inca din prima saptamana a anului.

In aceste conditii, Iulian Lungu, sef serviciu la Corpul de Control din Primarie, ne-a spus ca in 2008 doar patru firme au depus notificari. Totodata, acesta ne-a declarat ca in 2007 numarul firmelor care au instiintat Primaria a fost de aproape 12 ori mai mare, ajungand la 48.

In acest context, Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului a demarat un control care are drept scop supravegherea modului in care decurg soldarile in magazinele din oras. "Cred ca in acest an societatile comerciale au gasit alte metode de reduceri de pret decat cea a soldarilor sau a lichidarilor de stoc si care nu necesita notificari catre Primarie. Noi am demarat un control care se va desfasura inca o saptamana si vom avea in vedere modul de afisare a preturilor si alte reguli care trebuie respectate pe perioada soldarilor" ne-a spus Marioara Gatej, directorul Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului.