Conducerea Electrocentrale a transmis recent catre Primarie o adresa prin care a solicitat aprobarea cresterii cu 2-3% a actualului pret de facturare a gigacaloriei.

Directorul general al furnizorului local de agent termic primar, Tudor Petre, ne-a declarat ca solicitarea de crestere a pretului gigacaloriei va trebui sa fie aprobata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), cat si de Consiliul Local.

"Majorarea pe care am solicitat-o nu este una semnificativa si urmeaza sa fie analizata de Primarie si aprobata de Consiliul Local. Este vorba despre cresterea pretului de facturare a gigacaloriei de catre societatea noastra, iar cererea pe care am facut-o a avut la baza evolutia preturilor combustibililor, pacura inregistrand o majorare mai semnificativa", a precizat Tudor Petre.

Acesta a adaugat ca majorarea de pret solicitata ar acoperi cresterea preturilor combustibililor.

Ramane de vazut daca solicitarea facuta in urma cu o saptamana de conducerea Electrocentrale va fi aprobata de primarul Dumitru Nicolae si Consiliul Local. In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc recent, edilul sef a declarat ca va solicita prezentarea unei situatii care sa prezinte calculatia pe elemente de cost a pretului gigacaloriei.

Caldura din octombrie?

Directorul general al Apaterm, George Cubasa, a declarat recent ca locuitorii municipiului nu vor scoate mai multi bani din buzunare in aceasta iarna pentru plata agentului termic deoarece pretul gigacaloriei nu va creste.

In acelasi timp primarul Dumitru Nicolae a afirmat ca in opinia sa pretul gigacaloriei nu va creste cu un procent mai mare de 7-8%, subliniind faptul ca si in aceasta iarna cei care au venituri modeste vor primi ajutoare de la stat.

George Cubasa a dat asigurari ca nu vor fi probleme in privinta furnizarii agentului termic, afirmand ca, incepand cu 1 noiembrie, caloriferele din locuinte se vor incalzi. Se pare totusi ca furnizarea agentului termic va incepe mai devreme, in jurul datei de 25 octombrie, datorita temperaturilor scazute prognozate pentru sfarsitul acestei luni.