Preturile mai mici, dar si conditiile mai bune, i-au determinat pe tinerii galateni sa-si petreaca vacantele din aceasta vara in strainatate. O intrare spectaculoasa intre preferinte o are Croatia.

Sejururi de cel putin sase zile, in general la hoteluri de trei stele si, daca este posibil, servicii all-inclusive. Acestea au fost cerintele celor care au apelat la serviciile operatorilor de turism din oras.

Speriati de preturile piperate si de calitatea proasta a serviciilor de pe litoralul romanesc, multi galateni isi petrec vacanta de vara in strainatate. Si, cum cele mai apropiate variante au ramas tot cele confortabile si din punct de vedere al distantei fata de casa, in topul preferintelor se afla in acest an statiunile din Bulgaria, Grecia si Turcia.

Pentru o vacanta la Albena, in Bulgaria, la un hotel de patru stele, costul este de 45 de euro/zi/persoana. Asta inseamna ca pentru un sejur de sase zile doua persoane vor plati 540 de euro, intr-o camera cu pat dublu. In Grecia, la Paralia Katerini, un sejur de 7 nopti este de 175 de euro de persoana, adica 350 de euro de familie.

Cu toate acestea, reprezentantul unei agentii de turism ne-a spus ca una dintre destinatiile cautate de galatenii care deja cunosc celelalte statiuni mai apropiate a fost Croatia. Pentru un sejur de 7 nopti, cazare la demipensiune de trei stele, s-au platit circa 500 de euro in varf de sezon.

Pe de alta parte, turistii care au plecat in vacanta prin agentiile de turism au ales statiunile agroturistice din Romania. "O cerere destul de mare am avut in acest an in zonele Vatra Dornei, Valea Prahovei, Slanic Moldova si chiar Sovata si Herculane", ne-a explicat unul dintre operatorii de turism din Galati.