Bucurestiul ocupa locul 83 intr-un top al primelor 127 de orase care ofera cele mai bune conditii de viata, realizat de Economist Intelligence Unit, divizia de informatii a grupului „The Economist“.
Ratingul primit de capitala Romaniei a fost de 29%, nivel ce marcheaza pragul superior al intervalului care arata ca, desi traiul zilnic este destul de bun, exista totusi o serie de probleme.
Analistii care au realizat studiul au luat in calcul aproape 40 de indicatori care au fost grupati in cinci categorii: stabilitate, sistemul de sanatate, cultura si mediul inconjurator, educatie si infrastructura.
Economistii au acordat calificative cuprinse intre 0% si 100%, iar orasele care au obtinut cel mai redus rating au fost plasate pe primele locuri. Pragul de 20% marcheaza punctul in care problemele incep sa apara, iar cel de 50% sugereaza ca orasul respectiv prezinta restrictii severe asupra conditiilor de viata oferite. Dintre orasele din Europa de Est, cel mai bun rezultat a fost obtinut de Budapesta, cu 14%, care s-a plasat pe locul 57, urmata pe pozitia 59 de Praga, cu 16%, si pe 62 de Bratislava, cu 19%. (S.M.)