In goana dupa agenti, companiile apeleaza la orice mijloc de recrutare. Companiile de recrutare a fortei de munca si site-urile specializate raman insa principalele surse de atragere a viitorilor agenti de pensii.
Unele dintre acestea apeleaza chiar si la postarea anunturilor pe stalpi sau in statiile de autobuz. In mai putin de o luna, cele patru societati autorizate sa administreze fondul de pensii private Allianz ¥iriac, ING, Aviva, BCR, Omniasig Life, OTP Garancia Asigurari, trebuie sa contracteze peste 100.000 de agenti. Si cum ne aflam in plina vara si in perioada concediilor, acest lucru nu pare a fi simplu deloc, chiar daca veniturile promise nu sunt de neglijat. Directorul directei Pensii Private din cadrul Omniasig, Cristina Nitescu, ne-a declarat ca doar in cadrul acestei companii va fi nevoie de circa 10.000 de agenti care vor fi angajati pe baza de contract de mandat si comision. Totodata, Cristina Nitescu sustine ca dupa cele patru luni, dupa care se va incheia campania, iar piata va fi impartita, agentilor li se va da posibilitatea sa ramana in cadrul companiei si sa vanda in continuare pachete de asigurari.

Salarii lunare de peste 1.000 de euro

Ca sa atraga mai multi clienti, firmele de asigurari isi platesc agentii de asigurari cu peste 1.000 de euro lunar. De la 1 septembrie, toti tinerii pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la fondurile de pensii private. Pentru fiecare vanzare, agentii vor primi comisioane care variaza intre 10 si 25 de euro.
Numarul de salariati care vor contribui la pensiile private este estimat la 3,5 milioane, inclusiv cei din grupa de varsta 35-45 de ani.
Totodata, directorul Cristina Nitescu ne-a declarat ca investitia initiala pentru o companie de asigurari care intra in lupta pensiilor private se ridica la cateva zeci de mii de euro bune, bani care vor fi recuperati in minimum patru-cinci ani.
"Orice companie face investitii masive, mai ales cu comisioanele. In primii ani, toate companiile de pensii vor merge pe pierderi mai ales ca colectarea de fonduri incepe abia de anul viitor", ne-a precizat Cristina Nitescu.