Primul ministru Emil Boc afirma ca Guvernul va cauta forme de sprijin pentru fermierii romani pentru a putea atenua diferenta dintre subventiile pe care le primesc acestia si cele pe care le primesc fermierii din alte state ale Uniunii Europene.
"Din nefericire, subventiile pe care agricultorii romani le iau sunt mult mai mici in raport cu fermierii din alte state UE. Unul dintre programele la care ne-am gandit este cel legat de motorina pentru agricultura, astfel incat sa nu incalcam nici normele UE, dar in acelasi timp sa putem sprijini agricultorii romani", a anuntat Emil Boc, in cadrul unei vizite in judetul Calarasi.
Premierul Emil Boc sustine ca Ministerul Agriculturii va finaliza intr-o luna strategia cu privire la domeniul agriculturii, punandu-se accent pe planul de irigatii.
"Acest program este in faza de finalizare la Ministerul Agriculturii. In maximum o luna vom finaliza strategia cu privire la domeniul agriculturii. Obiectivul central este de a transforma Romania din tara importatoare de produse agro-alimentare, in tara exportatoare", a declarat Boc, la Calarasi.
Premierul a specificat faptul ca 70% din produsele agro-alimentare consumate in Romania provin din import, desi tara noastra poate acoperi consumul a 80 de milioane de oameni - mesaj transmis si de Traian Basescu investitorilor din Cehia.