Inpolitics informeaza cum se face presa in trusturile mogulilor "buni" .
'Daca stenogramele obtinute cu truda profesionala de la Parchet de catre "Evenimentul zilei" ne arata cum se dau indicatiile editoriale in trusturile mogulilor "rai" (rusine, Sorin Vintu!), musai sa ridicam un colt al plapumei si de pe trusturile mogulilor "buni", conform impartirii facute de deontologul de la Cotroceni.
Mai precis, sa aratam cum se supervizeaza, la trustul fratilor Paunescu, direct de catre patronul ne-jurnalist, pana si cele mai inofensive produse mediatice, cu ajutorul dezvaluirilor facute azi de siteul paginademedia.ro. Concret, siteul relateaza ca editia din acest an a Top 300, realizat de saptamanalul economic Capital, nu a putut vedea lumina tiparului odata cu cel rival, realizat de Adevarul Holding, dintr-un motiv foarte simplu: nu isi daduse acordul Bobby Paunescu. Potrivit informatiilor siteului amintit, Bobby Paunescu este si cel care a modificat clasamentul miliardarilor, inlocuindu-l pe Dinu Patriciu, de pe prima pozitie, cu Ion Tiriac. Contactat de paginademedia.ro, Bobby Paunescu a negat ca ar fi modificat topul: "Cand mi-a aratat Claudiu Serban (seful de la Capital n.n.) topul, inainte de tipar, Tiriac era pe primul loc".
Dar a admis ca din cauza lui s-a produs intarzierea aparitiei pe piata. Astfel, aflat in pregatiri cu un nou film, Paunescu junior nu a avut timp sa studieze Top 300 decit la 11 zile dupa ce i-a fost trimis: "Cand scriu la scenariu, nu raspund nimanui. Am vazut mesajul celor de la Capital pe email, la 11 zile dupa ce a fost trimis, dar se intampla acum o luna, o luna si jumatate". Paunescu recunoaste si ca topul nu putea aparea fara acordul sau: "Este adevarat ca am spus ca vreau sa vad si eu ce apare la mine. E vina mea. Dar, cand scriu, sunt foarte greu de gasit, chiar si pentru cei din famile". De ce tinea mortis, insa, mogulul cel bun sa vada produsul final inainte de a fi trimis la tipar? Simplu "Am vrut sa vad doar ce apare la mine. Mai exact, ma interesa ca poza sa fie in regula".
Ghici-ghicitoarea mea: daca un om care nu a facut jurnalism in viata lui trebuie musai sa aiba cuvantul final pe un banal top economic, ce fel de indicatii se dau la trustul fratilor Paunescu atunci cand, pe teava, e, sa zicem la intamplare, un interviu cu Traian Basescu? Sau, eventual, un lot de stenograme livrat la pa(r)chet?'