Blue Air vrea sa participe la construirea noului terminal Plecari al Aeroportului Baneasa cu toate dotarile necesare, care ar costa aproximativ 10 milioane de euro, a declarat directorul general al Aeroportului International Aurel Vlaicu (Baneasa) Stefan Mladin.
"Construirea unui nou terminal plecari cu toate dotarile este imperios necesara, iar in urma unor estimari si testari ale pietei in domeniu s-a ajuns la suma de 10 milioane de euro" . Deoarece in ultimii trei ani a crescut numarul pasagerilor, terminalul existent nu mai face fata. Mladin considera ca daca se va construi noul terminal Aeroportul Baneasa va avea o capacitate de peste doua milioane de pasageri si implicit va creste profitul si nu in ultimul rand se vor imbunatatii conditiile pentru pasageri. Daca in 2007 au tranzitat Aeroportul Baneasa aproximativ patru milioane de calatori peste cativa ani numarul va creste la peste opt milioane de pasageri, a spus Mladin.
"De doi ani ne-am aratat disponibilitatea pentru a participa la construirea terminalului plecari al aeroportului, dar nu s-a finalizat nimic. Suntem in faza de intentie si asteptam aprobari din partea Ministerului Transporturilor. Ne intereseaza ca pasagerii sa beneficieze de servici mai bune ca doar acest aeroport este casa noastra" , a declarat directorul generala al companiei low-cost, Blue Air, Gheorghe Racaru.