Dorohoienii care sperau sa se mute in cele doua blocuri ANL programate a fi finalizate pana la sfarsitul anului vor mai trebui sa astepte pana la primavara. Initial autoritatile locale au estimat ca apartamentele vor putea fi date in folosinta in decembrie, termenul de executie fiind conform contractului de opt luni. Responsabilii sustin ca municipalitatea nu va putea trece la executarea utilitatilor decat la inceputul anului viitor. O alta explicatie a intarzierii este si faptul ca o parte din lucrari nu mai pot fi efectuate din cauza racirii vremii.
Blocurile sunt ridicate de trei societati din Botosani si Suceava, iar valoarea lucrarii depaseste opt milioane de lei, suma asigurata de la bugetul de stat, la care se adauga valoarea utilitatilor care vor fi suportate din bugetul local. Practic odata cu darea in folosinta a blocurilor vor fi puse la dispozitia dorohoienilor 96 de locuinte, respectiv 70 de apartamente cu doua camere si 26 de garsoniere.
In acest an numarul solicitarilor pentru locuinte ANL este mai mic decat numarul total de locuinte, iar pana acum au fost stabiliti 55 de beneficiari. Nemultumirile celor 20 de dorohoieni care au fost respinsi din diverse motive nu au intarziat sa apara, majoritatea argumentand ca instiintarile trimise de primarie care au venit prin posta au fost trimise dupa expirarea termenului de contestatie. "Pot dovedi cu data inscrisa pe plic ca documentul a fost trimis cu intarziere. Nu toata lumea are acces la calculator ca sa poate accesa in timp util datele postate de comisia de evaluare a dosarelor", a declarat unul dintre contestatari.