Este pentru prima oara din 1994 cand un non-american ocupa fruntea clasamentului miliardarilor. Averile celor 1011 miliardari din lume insumeaza 3600 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 6% din PIB-ul mondial.
Topul Miliardarilor Forbes pe 2010 a adus o surpriza de proportii: Bill Gates nu mai este cel mai bogat om din lume. El a fost depasit cu 500 de milioane de dolari de mexicanul Carlos Slim, care l-a detronat pe cofondatorul Microsoft.
Averea lui Slim este estimata la 53,5 miliarde de dolari. Mexicanul detine actiuni la compania de telecomunicatii America Movil, care au crescut cu 35% intr-un an, averea lui Slim marindu-se cu 18,5 miliarde de dolari in 12 luni. Este pentru prima oara din 1994 cand un non-american ocupa fruntea clasamentului miliardarilor.
Warren Buffet, patronul societatii de investitii Berkshire Hathway este pe al treilea loc, cu 47 de miliarde de dolari. Buffet a investit in Goldman Sachs si General Electric, iar recent a achizitionat gigantul Feroviar Burlington Northern Santa Fe.
Desi clasamentul miliardarilor s-a modificat, se pare ca cei mai bogati oameni ai lumii nu numai ca nu au suferit, dar au reusit sa si prospere, scrie Forbes. Fata de inceputul anului 2009, numarul miliardarilor a crescut cu 218 , ajungand la 1011. Departe insa de a egala recordul din 2008, cand in lume erau 1125 de miliardari, remarca Le Figaro.
Averile miliardarilor din lume, reunite, insumeaza 3600 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 6% din PIB-il mondial.
Cel mai tanar miliardar este Mark Zuckerberg, creatorul retelei Facebook, a carui avere este estimata la 4 miliarde de dolari.
In topul oraselor cu miliardari, New York-ul ramane pe primul loc (60), dar Londra a pierdut al doilea loc, cu doar 32 de miliardari, fata de Moscova, care are 50.