La prima sedinta a Comisiei de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) in noua componenta, asa cum a fost aceasta stabilita prin hotarare de Guvern, s-a decis pastrarea consultantului selectat, firma Daiwa Securities, pentru a finaliza intr-un timp cat mai scurt si fara sincope privatizarea bancii.
“Finalizarea privatizarii BCR este unul dintre obiectivele prioritare ale acestui Guvern si intentionam sa o realizam cat mai curand si in cele mai avantajoase conditii pentru statul roman“, a afirmat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea.
Totodata, in aceasta prima sedinta, au fost alesi presedintele si vicepresedintele Comisiei de privatizare a BCR, respectiv Gabriel Zbarcea si Nicolae Cinteza.
Potrivit unei hotarari recente a Executivului, Comisia de privatizare a BCR are o noua componenta din care fac parte, printre altii, Adriean Videanu (ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic), Aleodor Francu (Cancelaria Primului-Ministru), Nicolae Cinteza (Banca Nationala a Romaniei).