Banca Comerciala Romana (BCR) le va acorda firmelor, sub forma de credit, cate 10.000 RON pentru fiecare loc de munca nou-creat. Valoarea totala a creditului care se acorda se stabileste in functie de numarul de locuri de munca pe care beneficiarul se obliga sa-l creeze, fara sa depaseasca un milion de lei pentru un singur beneficiar. BCR a castigat licitatia organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru atribuirea unor credite in valoare totala de 50 de milioane de lei din bugetul asigurarilor pentru somaj firmelor care infiinteaza locuri de munca, a anuntat ieri institutia de credit.
Creditul se acorda pentru o perioada cuprinsa intre un an si trei ani, in functie de destinatia fondurilor.
Dobanda perceputa este jumatate din dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei si poate scadea la un sfert din aceasta pentru judetele care au inregistrat in 2005 o rata medie a somajului mai mare decat media pe tara.
De aceeasi facilitate de dobanda pot beneficia si persoanele in varsta de pana la 30 ani, care au statut de student pentru prima data si urmeaza la zi o institutie de invatamant superior, precum si somerii care infiinteaza intreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau devin persoane fizice care desfasoara in mod independent activitati economice. (M.C.I.)