Banca Comerciala Romana (BCR) a extins scadenta certificatelor de depozit cu discount la doi ani, pentru care ofera o dobanda fixa la lei de 7,25% pe an, informeaza un comunicat al bancii. In cazul certificatelor de depozit cu discount in valuta, BCR plateste o dobanda fixa de 4,4% pentru dolari si de 4,15% pentru euro. Valoarea nominala a unui astfel de certificat este de 1.000 de lei, 1.000 de euro sau 1.000 de dolari.
Banca mentine si certificatele de depozit la purtator cu maturitati de un an sau mai putin. Cele doua tipuri de produse sunt singurele instrumente de economisire cu dobanda fixa din oferta bancii.
Certificatul de depozit este un produs bancar de economisire nominal care poate fi rascumparat inainte de scadenta la pretul cotat de banca in ziua respectiva, ceea ce confera lichiditate suplimentara comparativ cu produsele clasice.
Astfel de certificate pot fi achizitionate de la oricare dintre unitatile BCR, titularul avand posibilitatea de a numi imputerniciti pentru rascumparare. (D.E.)