Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a inceput vanzarea caietelor de sarcini pentru licitatia de inchiriere a ultimelor sectoare de plaja, incepand cu 1 februarie, investitorii manifestandu-si interesul si pentru plajele mai putin atractive, anunta NewsIn. DADL a demarat procedurile de licitare pentru inchirierea sectoarelor de plaja care nu au fost adjudecate in cursul lui 2006. Este vorba, in special, despre sectoare situate in zona sudica a Litoralului, iar in 2007 s-a procedat la o reimpartire a zonelor.
Conducerea DADL a precizat ca reimpartirea a fost necesara si a fost stabilita dupa discutii cu agentii economici care opereaza in apropierea respectivelor sectoare. Totodata, preturile de licitare a portiunilor de plaja vor fi reduse, dar conducerea institutiei nu a precizat care va fi procentul cu care vor scadea.
Caietele de sarcini au inceput sa se vanda incepand cu 1 februarie, iar pana ieri au fost vandute 28, in conditiile in care un asemenea document costa 50,99 lei. Cele mai multe caiete de sarcini cumparate au vizat zonele Jupiter, Neptun si Venus. In 2006, au fost depuse 83 de oferte, pentru toate cele 33 de sectoare de plaja scoase la licitatie pe tot Litoralul.
Catalin Anton, purtatorul de cuvant al DADL, a precizat ca programul de vanzare al caietelor de sarcini este intre 8.00 si 16.00, inclusiv sambata si duminica. Data- limita de depunere a ofertelor pentru sectoarele de plaja este 20 februarie, iar deschiderea plicurilor cu oferte se va face in zilele de 21, 22, si 23 februarie. (D.E.)