Beneficiarii de fonduri europene pentru transport si mediu vor primi banii direct de la Autoritatea de Certificare si Plata (ACP) din Ministerul Finantelor Publice (MFP), iar decontarea pentru alte tipuri de programe va fi efectuata prin Autoritatile de Management din cadrul ministerelor. Prevederea este inclusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborata de MFP.
Pentru programele de transport si mediu, ACP va transfera fondurile direct catre beneficiari. Pentru celelalte programe, fondurile vor ajunge la beneficiari indirect, prin intermediul unitatilor de plata de pe langa Autoritatile de Management, prin conturi deschise la institutii financiar-bancare si trezoreria statului, potrivit proiectului de act normativ.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la jumatatea lui noiembrie anul trecut ca primele licitatii pentru contractarea fondurilor postaderare vor avea loc cel mai devreme in iunie sau iulie 2007, valoa-rea platilor urmand sa fie de 5-7 miliarde de euro anual. (D.E.)