Extinderea singurului parc industrial din Dolj a fost finantata de guvern într-o prima etapa cu 12 milioane de lei, dar autoritatile judetene nu au hotarât pe ce vor cheltui banii.
Desi autoritatile locale, conducerea unitatii si prefectura au cazut de acord asupra faptului ca unicul parc industrial din Dolj a devenit de mult neîncapator pentru investitori, extinderea acestuia a provocat mai multe dispute, fara ca acestea sa fi ajuns vreodata si la o concluzie constructiva. Consiliul Judetean Dolj a facut în 2007 demersuri pentru extinderea cu aproximativ 95 de hectare a parcului existent, pamânt care ar fi fost preluat de la Jandarmerie (8,5 hectare) si de la Statiunea de cercetare din Simnicu de Sus (86,36 hectare), teren aflat în administrarea Agentiilor Domeniilor Statului. Prefectura s-a opus însa actiunilor întreprinse de administratia judeteana, motivând ca pe statiune exista cereri de retrocedare a terenurilor care trebuie onorate. Extinderea parcului a facut si obiectul unui proces în instanta între prefectura si consiliul judetean, iar marirea sa cu 95 de hectare a ramas în coada de peste.

Parcul Industrial, marit cu teren cumparat

Demersurile pentru obtinerea de facilitati guvernamentale în vederea dezvoltarii mediului de afaceri au continuat, cu toate ca, aproape de fiecare data, s-a gasit câte un obstacol în calea proiectelor schitate de autoritati. La sedinta de saptamâna trecuta a guvernului, autoritatile au dat peste trei milioane de euro pentru "extindere Etapa I Parc Industrial Craiova", însa, deocamdata, nu se stie pe ce va fi cheltuita aceasta suma. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca, în lipsa terenurilor de la Statiunea Simnic, CJ poate alege construirea unui al doilea parc industrial pe cele 233 de hectare primite în primavara de la Ministerul Apararii cu banii alocati acum de guvern. Alta varianta ar fi, potrivit presedintelui, cumpararea de teren pentru extinderea parcului, într-o zona în care, asa cum a relatat pe larg GdS, misuna interese imobiliare de tot felul. "Exista trei variante de lucru. În cazul în care am avea terenurile, banii ar trebui folositi pentru a aduce utilitatile. Daca nu am primi aceste suprafete, putem folosi banii pentru a realiza infrastructura la terenurile de dincolo de pista aeroportului, în cadrul unui nou parc industrial. Mai exista însa si varianta cumpararii de teren în jurul Parcului Industrial. Urmeaza sa hotarâm care va fi destinatia banilor", a spus Prioteasa.