Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a suplimentat in august bugetul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj cu 13.157.000 de lei. Potrivit CAS Dolj, banii vor fi folositi pentru decontarea medicamentelor cu regim gratuit si compensat eliberate de farmacii, precum si a medicamentelor pentru bolnavii de cancer. "Ca urmare a solicitarilor CAS Dolj, in luna august 2009, fondurile pe oncologie au fost suplimentate cu 3.448.000 de lei. De asemenea, au fost suplimentate fondurile si pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate cu suma de 9.709.000 lei, bugetul din 2009 pentru acest subdomeniu fiind de 87.513.380 de lei", se arata intr-un comunicat al CAS Dolj.
Tot in luna august, comisii ale Ministerului Sanatatii monitorizeaza si fac o evaluare a cheltuielilor inregistrate in programele de sanatate, in special la programele de diabet si oncologie, unde cheltuielile pentru medicamente au scapat de sub control.
In judetul Dolj, de exemplu, daca anul trecut costul mediu lunar pentru tratamentul unui bolnav de cancer era de 524 de lei, anul acesta el a ajuns la 1.225 de lei, in conditiile in care pretul medicamentelor nu a crescut semnificativ.