Asa cum ne-am obisnuit deja, la fiecare jumatate de an Guvernul vine cu rectificarea bugetara. Fie ca ia dintr-o parte si pune in alta, fie ca apeleaza la rezerve sau la diferite fonduri, rectificarea vine sa indrepte calculele gresite sau sa acopere cheltuielile neprevazute.
Spre deosebire de anul trecut, cand in urma rectificarii cei mai multi bani au mers la invatamant, anul acesta cele mai mari fonduri merg catre agricultura, in vederea combaterii efectelor secetei. De suplimentarea fondurilor bugerate se mai bucura si domeniul sanatatii si cel al transporturilor. Astfel, ministerele Agriculturii, Sanatatii, Transporturilor si Reformei Administrative au primit cele mai mari fonduri suplimentare, prin rectificarea bugetului de stat pe 2007 de Guvern.

1,936 miliarde de lei pentru agricultura

Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu 1,936 miliarde de lei pentru finantarea campaniei agricole din toamna acestui an, pentru completarea fondurilor comunitare aferente celor 1.226 de proiecte Sapard, precum si pentru finantarea sectorului zootehnic.

355 de milioane pentru sanatate

Ministerul Sanatatii a primit in plus 355 de milioane de lei pentru reparatia, refacerea si modernizarea spitalelor, precum si pentru achizitia de echipamente medicale.
Pentru refacerea infrastructurii drumurilor judetene au fost alocate alte 600 de milioane de lei, iar pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale si a unor baze sportive din spatiul rural au fost acordate 200 de milioane de lei. Ministerul Internelor si Reformei Administratiei va primi suma de 101 milioane de lei pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat la CET-uri. Bugetul Ministerului Economiei si Finantelor va fi majorat cu 567,7 milioane de lei, din care 167,7 milioane pentru suplimentarea Fondului de rezerva bugetara, la dispozitia Guvernului si 400 de milioane de lei pentru Fondul National de Preaderare. (Andreea Stefan)