In ciuda crizei, Banca Transilvania (BT) a deschis ieri o noua unitate in Banie, in cartierul Valea Rosie, pe strada Sarari-Siloz, la parterul blocului M51-M52. In prezenta a numerosi oameni de afaceri si personalitati locale, conducerea bancii a taiat panglica inaugurala pentru noul sediu, impreuna cu viceprimarul urbei, Marinica Dinca. "Sa aveti un profit cat mai mare si dobanzi cat mai mici!", le-a urat viceprimarul Craiovei, spunand si ca se bucura ca in aceasta perioada cei de la BT au avut curajul sa deschida o noua unitate bancara.
Directorul Sucursalei BT Craiova, Doru Patrascu, a spus ca ieri s-a deschis cea de-a 11 agentie a bancii in Dolj si ca in toate unitatile Bancii Transilvania din judet activeaza 120 de angajati, care deservesc aproape 40.000 de clienti, dintre care 36.000 de persoane fizice, restul fiind corporatii si IMM-uri. "Speram sa fim cat mai aproape de mediul economic local si va asigur ca Banca Transilvania este o banca de nadejde pentru clientii nostri", a spus directorul Doru Patrascu. El a dat o veste buna auditoriului: "Cel mai tarziu la jumatatea anului viitor se va simti o revigorare economica".
Decizia curajoasa de a deschide o noua unitate bancara in conditiile actuale ale pietei a fost privita cu interes de oficialii si oamenii de afaceri prezenti in numar mare la eveniment. "Motivul pentru care a aparut noua agentie a Bancii Transilvania in Craiova este acela de a fi mai aproape de clientii nostri, de a fi prezenta banca in fiecare cartier. In Craiova nu erau multe agentii ale BT si se simtea nevoia de inca una. Practic, ideea a venit pentru a fi in sprijinul clientilor nostri, care sunt destul de multi. Pe piata cardurilor, BT detine o cota de 16,5%", a precizat Neguta Rusinaru, director adjunct de retail, Sucursala BT Craiova.
Banca Transilvania este singura din Romania cu capital privat majoritar romanesc.