Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va face toate demersurile legale pentru impiedicarea executarii hotaririi actionarilor Rafo Onesti referitoare la conversia creantelor bugetare si garantate in actiuni, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. AVAS s-a opus acestei intentii de conversie a datoriilor in actiuni la Rafo, intrucit prejudiciaza grav drepturile si interesele legitime ale AVAS. Mai mult decit atit, instanta nu s-a pronuntat irevocabil asupra valorii creantelor contestate, inclusiv asupra creantei AVAS. Totodata, pe rolul instantelor judecatoresti exista litigii in legatura cu admiterea planului de reorganizare, iar adoptarea acestei masuri anterior pronuntarii justitiei asupra legalitatii propunerii planului de reorganizare privind conversia creantelor in actiuni incalca practic efectele autoritatii judecatoresti. In acest caz, initiatorii acestei masuri, actionarii Rafo, se considera deasupra legii si puterii judecatoresti, considera AVAS.
Avind in vedere ca in sedinta adunarii generale a actionarilor din data de 30 martie s-a hotarit, exclusiv prin vointa acestora, in pofida opozitiei exprimate a creditorilor, conversia creantelor bugetare in actiuni la o societate aflata sub incidenta lefii falimentului, AVAS, in calitatea sa de creditor, va utiliza toate caile legale de atac pentru impiedicarea executarii hotaririi actionarilor Rafo.
In calitate de creditor al Rafo Onesti, AVAS a fost notificata cu privire la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor debitoarei din data de 30 martie 2005, avind inscrisa pe ordinea de zi aprobarea conversiei creantelor bugetare si garantate in actiuni ale societatii si majorarea capitalului social.