Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a actionat in instanta fostul proprietar al societatii Foresta Nehoiu, Omar Hayssam, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Bucuresti, potrivit unui comunicat al AVAS.
AVAS a cerut in instanta obligarea lui Omar Hayssam la plata a 761.670,73 RON, reprezentand daune interese pentru nerespectarea contractului de privatizare, precum si a 7.724.773,20 RON, reprezentand daune interese provenind din diminuarea activelor societatii Foresta Nehoiu. Totalul daunelor cerute de AVAS se ridica la echivalentul a aproape 2,4 milioane de euro.
AVAS mentioneaza in comunicat ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis actiune penala impotriva mai multor persoane, printre care si Omar Hayssam, ca urmare a inregistrarii in evidenta contabila a societatii Foresta Nehoiu in perioada iunie-iulie 2004 a unor datorii fictive catre SC Best Wood Nehoiu SRL. De altfel, in cadrul dosarului de faliment, lichidatorul judiciar a formulat actiuni in anulare pentru 31 de acte de vanzare-cumparare a bunurilor societatii Foresta Nehoiu, incheiate inainte de data deschiderii procedurii de faliment.
AVAS reaminteste faptul ca societatea Foresta Nehoiu SA a fost privatizata la 14.08.2000, cand FPS a vandut 5.185.115 actiuni, reprezentand 56,47% din capitalul social, catre Omar Hayssam. Contractul a fost desfiintat la 20.04.2004 pentru neplata pretului actiunilor. Ulterior, AVAS s-a reinscris ca actionar. (D.E.)