Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) prefera pentru privatizarea Electroputere Craiova un investitor care sa cumpere societatea in intregime deoarece divizarea este un proces dificil si de lunga durata, afirma Laszlo Gyerko, vicepresedintele AVAS pe partea de privatizare. Gyerko sustine ca un consortiu international format din companii care provin din SUA, Grecia, Italia, Ungaria si Romania a depus deja o oferta pentru preluarea „in bloc“ a fabricii craiovene. Cu toate acestea, potrivit lui Gyerko, AVAS a lansat in paralel, impreuna cu un evaluator, si procesul de divizare a societatii craiovene, dar cea mai mare piedica in acest proces este faptul ca toate cele patru fabrici care compun Electroputere au utilitatile la comun. „Daca vindem divizat, una dintre companii va avea monopol pe utilitati si va putea sa le impuna celorlalte pretul pe care-l doreste. Eu vreau sa evit aceasta situatie“, ne spune oficialul AVAS. Potrivit acestuia, Electroputere va fi relansata la privatizare „la sfarsitul lui septembrie - inceputul lui octombrie“, pentru ca in decembrie sa aiba loc debutul negocierilor cu investitorul strategic.
Uzina din Craiova este compusa din patru fabrici: de transformatoare, locomotive, motoare electrice si aparataj de inalta tensiune.
Recent, AVAS a obtinut in urma renegocierilor pe care le-a avut cu FMI noi termene pana la care sa privatizeze sau sa lichideze cele trei mari societati ramase in portofoliul sau. Astfel, pentru Rulmentul si Tractorul, noul termen este 31 decembrie 2005, iar pentru Electroputere - 31 martie 2006.