Autoritatile locale romane vor avea o contributie la cofinantarea fondurilor europene de numai 2% din valoarea proiectelor, a declarat ßtefan Ciobanu, director la Autoritatea de Management in cadrul Ministerului Finantelor Publice, citat de Mediafax.
Sumele care provin de la Uniunea Europeana necesita din partea Romaniei o confinantare de 15% sau 30%, numai o mica parte dintre aceste proiecte fiind acoperite in totalitate din fondurile europene.
Prin urmare, s-a luat hotararea ca autoritatile locale sa cofinanteze doar cu 2% deoarece nu prezinta o situatie financiara foarte buna, restul de bani fiind acoperit de la bugetul central, a aratat Ciobanu. El a aratat ca la nivelul Uniunii Europene nu se accepta o contributie zero din partea beneficiarului final, iar cota de 2% se va aplica si organizatiilor nonguvernamentale.
Ciobanu a mai spus ca majoritatea fondurilor europene, respectiv 60%, vor fi destinate proiectelor de infrastructura dezvoltate de catre autoritatile publice. Restul de 40% va fi impartit de mediul privat. (S.N.)