Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu si realizatorul de emisiuni Doru Parv au fost arestati in aceasta dimineata.
Arestarea a fost facuta in jurul orei 6:00, pentru 24 de ore dupa ce au fost audiati timp de mai multe ore. Jurnalistii au fost dusi la Directia cercetari Penale si sunt prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.
Dan Diaconescu este acuzat ca i-ar fi cerut bani unui primar aradean ca sa nu difuzeze imagini compromitatoare la adresa lui.
"Stiau ca sunt plecat, ca doar imi asculta telefoanele. Pentru prima oara in viata, l-am sunat pe presedintele Basescu sa asigure el echilibrul si ordinea in stat, dar nu mi-a raspuns. O sa merg la DNA sa ma razboiesc cu ei, sa vad ce vor de la mine", a declarat inainte de a fi arestat, Dan Diaconescu pentru un cotidian din Capitala.
In campania electorala Traian Basescu si camarila sa (Elena Udrea, EBA etc.) se mutasera la OTV. Practic, se poate spune ca Dan Diaconescu si OTV l-au ajutat substantial pe Basescu sa castige, prin influenta publica reala a postului de televiziune.
In ultima vreme insa, Basescu a devenit impopular iar OTV a carmit-o, de teama sa nu-si piarda audienta. Arestarea mogulului Dan Diaconescu, patronul OTV, este un avertisment pe care Basescu il da celorlalti moguli sa-si bage mintile in cap.
Partidele politice de opozitie, Clubul Roman de Presa, societatea civila ar trebui sa protesteze in fata acestui atentat la libertatea presei.