Presedintele casei de brokeraj Finans Securities a declarat ca intentioneaza sa infiinteze o asociatie nonprofit care sa reprezinte interesele actionarilor minoritari in Societatile de Investitii Financiare (SIF), anunta The Money Channel, care preia o informatie de la NewsIn.
"Personal, am luat decizia de a infiinta o societate, o asociatie nonprofit, care sa reprezinte strict actionarii minoritari, micii actionari din SIF-uri, care detin de la 100 de actiuni sau 10 actiuni pana la 1%" a explicat Simionescu. Actiunea respecta o recomandare a principiilor de guvernanta corporativa ale Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), care sustine ca interesele actionarilor minoritari trebuie protejate, a declarat Simionescu intr-un interviu pentru NewsIn. El a adaugat ca asociatia s-ar putea ocupa si de actionarii minoritari ai altor companii care "nu-si gasesc forma de reprezentare si nu se fac auziti".
Potrivit lui Simionescu "mai mult ca sigur ca impreuna vor acumula 10% si vor fi reprezentati de un presedinte al asociatiei nonprofit". El a apreciat ca se asteapta la un minim de un milion de mici actionari si a luat in calcul chiar posibilitatea de a adera la asociatie prin Internet, cu semnatura electronica. (M.C.I.)