Asirom a inaintat catre Bursa Electronica Rasdaq o scrisoare prin care solicita lamuriri despre legalitatea suspendarii operatiunilor cu titlurile companiei, in perioada 7-11 februarie, in vederea transferului pe un nou suport tehnic de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti.
“Asirom a fost informata ca, in perioada 7-11 februarie, actiunile Asirom, impreuna cu titlurile altor companii vor fi suspendate, urmand ca tranzactionarea sa fie reluata la 14 februarie. Motivatia, schimbarea suportului tehnic. Actionarii au solicitat lamuriri managementului Asirom, iar noi vom transmite astazi (ieri - n.r.) o scrisoare pentru a cere mai multe informatii despre legalitatea acestui demers“, a declarat directorul general al Asirom, Ion Bratulescu. La finalul lunii ianuarie, actiunile companiei de asigurari au ajuns la o cotatie medie de aproximativ 5.600 de lei pe titlu, in timp ce valoarea tranzactiilor a depasit 30 de miliarde de lei.
Practic, in prima luna a anului, actiunile si capitalizarea bursiera Asirom a avansat cu circa 90%. Actiunile altor 53 de companii, printre care si Asirom vor intra la tranzactionare in cursul acestei luni.