Politele de asigurare Casco s-ar putea majora cu 30%. Cel putin asa sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care cer acest lucru pentru a-si acoperi cheltuielile pentru daune si a deveni profitabile. Declaratia a fost facuta ieri la un seminar pe probleme de asigurari.
Presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, a declarat la seminar ca "piata asigurarilor auto nu are de unde sa acopere costurile pentru reparatiile masinilor decat din primele auto, ceea ce inseamna ca societatile ar trebui sa majoreze preturile pentru a face fata acestor cheltuieli", a apreciat Constantinescu. El a adaugat ca societatile mentin pretul produsului de asigurare, in timp ce costurile privind daunele sunt in crestere accentuata. "Riscul major al pietei este posibilitatea ca unele companii sa ajunga in termen cat de scurt in incapacitate de plata", considera Constantinescu.
Companiile de asigurari au investit anul trecut circa 1% din primele brute subscrise pentru recapitalizare, pentru a acoperi datorii anterioare. "Daca continuam in ritmul acesta, investitorii vor avea tot mai multa retinere sa faca afaceri pe segmentul asigurarilor", a mai spus Constantinescu. El a explicat ca investitorii nu sunt dispusi sa aloce capital intr-o piata de asigurari, daca aceasta nu le confera si un potential profit. Presedintele UNSAR a mai atras atentia ca piata de asigurari din Romania a trecut pe pierderi anul trecut, de la un profit de circa 1% din cifra de afaceri in 2005. (D.E.)