Conducerea Electrocentrale Galati a transmis o adresa catre conducerea Apaterm si catre primarul Dumitru Nicolae in care a solicitat o intalnire pentru a discuta pe tema celor 200 de milioane de lei datorate de societatea locala de furnizare a caldurii si apei calde.

"Noi am facut o scrisoare de atentionare prin care am instiintat in urma cu cateva zile conducerea societatii locale de distributie a caldurii si a apei calde, precum si pe primarul Dumitru Nicolae, de faptul ca dorim sa discutam pe tema celor 200 de milioane de lei reprezentand suma datorata de Apaterm catre societatea noastra. Din cele 200 de milioane de lei conducerea Apaterm recunoaste ca ne datoreaza doar 80.000 de lei", ne-a declarat directorul general al Electrocentrale, Tudor Petre.

Problema sumelor datorate furnizorului local de agent termic primar de catre Apaterm nu este una noua, reprezentantii celor doua societati incercand in ultimii ani sa gaseasca o solutie de achitare a debitului. Tudor Petre ne-a mai precizat ca deocamdata nu exista probleme in asigurarea stocului de combustibili necesar pentru furnizarea agentului termic primar in cursul acestei ierni.

"Daca ne-ar fi platite cele 200 de milioane de lei am putea face investitii de mediu, am moderniza instalatiile si nu ar mai fi nicio problema in asigurarea combustibililor", a precizat directorul general al Electrocentrale.

Acesta ne-a mai declarat ca a transmis recent o adresa catre primarul Dumitru Nicolae in care a comunicat faptul ca societatea doreste majorarea cu 2-3% a pretului de facturare a gicacaloriei pentru acoperirea majorarii pretului combustibilului, in special al pacurii, solicitare care trebuie aprobata de Consiliul Local.