In cadrul campaniei "Apa trece, Romania ramane" initiata de jurnalistii Antena 3 si Observator, Fundatia "Mereu Aproape" a organizat, vineri, 9 iulie, un teledon care a avut ca scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor din zonele afectate de inundatii. Teledonul s-a incheiat la ora 19:00, iar suma totala care a fost stransa a fost anuntata simultan in cadrul Observatorului prezentat de Alina Petrescu si emisiunii La Ordinea Zilei, prezentata de Dana Grecu.
In urma teledonului de vineri s-au strans, in total, 656.850 de euro, bani care vor fi folositi pentru a-i ajuta pe cei care au ramas pe drumuri din cauza viiturilor. Totodata, au fost donate si 11 locuinte. Pe langa aceste donatii, au mai fost promisi circa 130.000 de euro.
Teledonul a fost transmis LIVE in centrul orasului Bucuresti, pe un panou pe magazinul Cocor.
Pe tot parcursul teledonului, vedete si jurnalisti de la Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia si Gsp TV, oameni de afaceri, actori, sportivi si personalitati au preluat apelurile celor care au dorit sa faca donatii si care au sunat la numarul de telefon 021/9222, linie telefonica speciala, deschisa numai intre orele 10:00 - 19:00.
Teledonul a inceput la ora 10:00, pe Antena 3, printr-o editie speciala News Magazine cu Alessandra Stoicescu, care a durat doua ore si care a avut loc in studiourile Excelsior. Emisiunea i-a pus fata in fata pe donatori cu cei pe care i-au salvat.
In intervalul orar 17:00 - 19:00, Teledonul organizat de Fundatia "Mereu Aproape" a avut un format special si a fost transmis simultan pe toate posturile tv Intact Media Group: Antena 1, Antena 2, Antena 3, Antena International, Euforia si Gsp Tv. Invitati in platou au fost jurnalisti, vedete, oameni de afaceri importanti si artisti din diverse domenii.
In timp ce vedetele discutau la telefon cu cei care au dorit sa ajute, reporterii Antena 3 s-au aflat in locatiile pe unde a trecut viitura, de unde ne-au spus povestea sinistratilor din Neamt, Botosani si Suceava.