Intrucat impozitul pe salarii este un impozit final, contribuabilii-persoane fizice nu mai declara veniturile din salarii sau asimilate salariilor obtinute in 2005, indiferent de perioada desfasurarii activitatii si de numarul angajatorilor la care au lucrat, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Pentru contribuabilii care obtin alte venituri decat cele din salarii, cum ar fi si cei care obtin venituri din drepturile de autor, exista obligatia declararii in 2006 a veniturilor obtinute anul trecut, mai precizeaza comunicatul ANAF.
Fiscul mai precizeaza ca orice contribuabil poate sa dispuna de 2% din impozitul pe veniturile obtinute in 2005, aceasta suma putand fi folosita la sponsorizarea organizatiilor de tip nonprofit.
Astfel, dupa 28 februarie 2006, data-limita de depunere a fiselor fiscale de catre platitorii de venituri din salarii la organul fiscal, contribuabilii care doresc sa sponsorizeze o entitate nonprofit pot solicita acestora un exemplar al fisei fiscale pe anul 2005.
In acest sens, se va depune o copie a fisei fiscale, impreuna cu o cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual, cerere care trebuie sa ajunga la organul fiscal de domiciliu, pana la data- limita de depunere a declaratiilor de venit, respectiv pana la 15 mai 2006. (D.E.)