Pachetul de 8% din actiunile Petrom destinat salariatilor va fi vandut catre cei care erau angajati in companie in august 2003, anunta postul de televiziune The Money Channel, care citeaza surse din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Salariatii vor plati pentru o actiune Petrom tot atat cat a platit si grupul OMV in momentul privatizarii in august 2003, adica 5 eurocenti pe actiune.
Prin urmare, angajatii Petrom care vor decide sa vanda actiunile pe Bursa vor deveni mici milionari. Si asta pentru ca la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pretul unei actiuni Petrom, cotata ieri la 5.800 de lei vechi, adica la peste 16 eurocenti, este de trei ori mai mare fata de pretul cu care fostii angajati ai Petrom pot cumpara actiunile.
Actiunile vor fi vandute din participatia AVAS, care a preluat la inceputul acestui an pachetul minoritar de 30,862% dintre actiuni care se aflase pana atunci in portofoliul Ministerului Economiei. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, proiectul se afla in definitivare. (M.H.)