Cei aproximativ 300 de salariati ai Commet SA, societate tecuceana care se ocupa de constructii metalice, continua greva generala declansata luni dimineata, desi pe parcursul zilei de ieri sindicatele si conducerea societatii au purtat o noua runda de negocieri.

Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber si Independent din cadrul Commet SA, a declarat ca timp de doua ore reprezentantii muncitorilor au discutat pe tema majorarii salariale cu conducerea societatii, insa aceasta nu au vrut sa accepte cererea sindicalistilor.

In aceasta situatie angajatii Commet Tecuci nu-si vor relua activitatea nici pe parcursul zilei de astazi, provocand societatii pagube de aproximativ 100.000 de lei.

"Patronatul nu ne-a acceptat cererea de aliniere a salariilor la cele prevazute in contractul pe ramura constructii de masini, din care face parte si societatea noastra. Din acest motiv vom continua greva", a declarat Iulian Necula.

Cu toate acestea, in timpul discutiilor sindicatul a inaintat patronatului spre analiza inca doua variante privind majorarea salariilor. "Daca prima cerere nu este agreata de catre patronat, sindicatul nostru a propus alte doua variante de cresteri salariale. Prima varianta se refera la o majorare salariala fixa in valoare de 200 de lei pentru fiecare angajat. Asta presupune ca salariul minim net al unui salariat sa creasca de la 540 de lei la 740 de lei. Cea de-a doua propunere constra intr-o majorare salariala de 25% din cunatumul venitului fiecarui angajat, astfel incat salariul minim net sa creasca de la 540 de lei la circa 650 de lei", a explicat Iulian Necula.

In cursul zilei de astazi salariatii societatii tecucene asteapta o noua invitatie din partea patronatului pentru o alta runda de negocieri, in caz contrar urmand a continua greva.

Directorul Commet Tecuci, Iulian Tocu, nu a putut fi contactat ieri pentru a vedea care este punctul de vedere al patronatului.

Amimtim ca in prima zi de greva (n.r. - luni) directorul Tocu declarase ca patronatul (n.r. - in prezent actionarul majoritar al Commet SA este Uzinexport Bucuresti) nu poate accepta alinierea salariilor la cele prevazute in contractul pe ramura constructii de masini din cauza lipsei banilor.

Angajatii Commet Tecuci, recalificati

Cei aproximativ 300 de angajati ai societatii au fost chemati ieri de conducerea societatii pentru a-si primi sumele restante in urma incadrarii gresite facute anul trecut. Practic toti salariatii au primit ieri sume cuprinse intre 30 si 100 de lei. "Conducerea societatii i-a chemat de dimineata pe toti salariatii sa le dea sume de bani. Acest gest s-a datorat unei greseli facute in Contractul Colectiv de Munca aferent anului 2007-2008, cand salariatii au fost incadrati pe trepte profesionale care nu corespundeau calificarii pe care le detineau", a explicat Iulian Necula.