Din 20 noiembrie, timp de doua saptamani, pe poarta uzinelor Dacia de la Colibasi nu va mai iesi nicio maaina. Adancirea crizei financiare si economice in luna octombrie a dus la o scadere dramatica a pietelor auto, inclusiv cea din Romania - piata interna a scazut cu 30 la suta comparativ cu perioada similara a lui 2007 -, astfel ca proprietarul francez al Dacia, Renault, a decis sa opreasca productia de Logan (si derivatele sale MCV si Pick-Up) si Sandero. ' Ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto, atat la export cat mai ales pe principala sa piata, Romania, situatie care risca sa se prelungeasca, si pentru a nu creste stocurile, Dacia este nevoita sa-si intrerupa productia in perioada 20 noiembrie-7 decembrie 2008. Doar activitatea CKD va continua ', se arata intr-un comunicat al companiei argesene. ' Dacia a crescut la export, dar nu atat de mult cat ne-am fi dorit ', a mai spus directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion care a refuzat sa vorbeasca despre pierderi.
Dacia a exportat 23.794 vehicule in octombrie 2008, respectiv 142.124 vehicule pe primele 10 luni ale lui 2008. Dintre acestea din urma, in Franta au fost vandute 35.329 unitati.
Dacia a mai anuntat acum doua saptamani intreruperea activitatii pentru doua zile. Acelasi lucru trebuia sa se intample si in zilele de 13 ti 14 noiembrie.