Prin intermediul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) se platesc lunar si alocatiile din partea statului pentru tinerii cu virste mai mici de 18 ani care nu urmeaza nici o forma de invatamint. Potrivit cifrelor puse la dispozitie de conducerea DMPS Galati, lunar se achita 41.363 astfel de alocatii. Exista insa si tineri care, desi urmeaza o forma de invatamint, pe parcursul anului scolar abandoneaza cursurile. Directorul DMPS ne-a explicat ca in astfel de situatii parintii acestora trebuie sa mearga la primariile de domiciliu pentru a depune un alt dosar care sa intre in evidentele Directiei de Munca.

"Daca ei urmeaza cursurile unei scoli, asta inseamna ca au stampila unitatii respective pe carnetele de alocatii si nu intimpina nici o problema cind merg sa-si ridice banii. Daca nu au stampila, atunci nu li se elibereaza alocatiile, iar banii nu-i vor mai primi decit atunci cind fie au carnetele in regula, fie isi fac un alt dosar la primariile de domiciliu", ne-a spus directorul DMPS, Niculina Olimpia Ralea.

Reamintim ca inca de la inceputul anului a intrat in vigoare o prevedere legala care stipuleaza ca si cei care nu sint scolarizati primesc din partea statului cei 24 de lei. Dupa cum se stie inainte de adoptarea acestui act normativ nu primeau alocatii decit micutii mai mici de 7 ani si copiii si tinerii care urmau cursurile unei institutii de invatamint, aceasta fiind conditia esentiala pentru primirea banilor.