Presedintele Camerei de Comert si Industrie Oltenia, Gheorghe Albu, este impotriva grupului condus de Mihail Vlasov, care vrea debarcarea lui Victor Babiuc din fruntea CCIR. Motivul: Albu este, alaturi de Babiuc, in structurile de conducere ale CCIR.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, Gheorghe Albu, si-a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, pozitia in legatura cu "puciul" pus la cale de 22 de presedinti de camere pentru inlaturarea de la conducerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a lui Victor Babiuc. La Adunarea Generala a membrilor CCIR, desfasurata in urma cu o saptamana, grupul condus de presedintele Camerei de Comert Iasi, Mihail Vlasov, a incercat sa-l debarce pe Babiuc printr-un sistem de votare reciproca, pentru a-si asigura majoritatea, sustine Albu. Avand sustinerea mai multor poli de putere, presedintele in exercitiu al CCIR si-a pastrat functia, spre nemultumirea grupului Vlasov, care a parasit sala. Presedintele CCIO sustine ca strategia aplicata de grupul de "pucisti" nici nu ar fi fost legala si si-a afirmat sustinerea fata de Victor Babiuc.
"Vlasov si-a facut campanie electorala prin mai multe judete si a reusit sa atraga de partea lui 22 de presedinti de camere, carora le-a facut anumite promisiuni. Si in Oltenia a fost pe la Valcea, Mehedinti si Olt. Practic, voia sa impuna un nou sistem de alegeri, prin care sa acceada la conducerea CCIR. Dar acea majoritate nu era legala, pentru ca presedintii nu pot hotari singuri cu cine merg, ci le trebuie mandatul adunarilor generale. Mai mult, CCIR are trei categorii de membri, nu este compusa doar din reprezentantii camerelor teritoriale", a afirmat Albu.
De partea puterii
Gheorghe Albu a recunoscut totusi ca s-ar fi sabotat singur daca ar fi aderat la grupul Vlasov, pentru ca "fac parte din aceeasi structura de conducere ca si Victor Babiuc". Totusi, Albu spune ca nu a consultat membrii CCIO in legatura cu aceasta situatie. Mai mult, la nivelul regiunii Oltenia, stie ca doar camerele teritoriale Dolj si Gorj il sustin pe Victor Babiuc, despre celelalte trei judete din regiune (Olt, Mehedinti si Valcea) necunoscand pe ce pozitii se mai afla. Dupa sedinta zbuciumata de la ultima adunare generala, presa a speculat ca toate cele 22 de camere s-ar putea retrage intr-o structura paralela CCIR. Legea nu ar interzice aceasta asociere (practic, este vorba de un ONG), dar nu ar recunoaste mai multe camere de comert ale Romaniei, paralele.
In alta ordine de idei, CCIO si-a prezentat bilantul activitatii de pana acum. Cea mai importata realizare este obtinerea certificatului pentru sistemul de management al calitatii ISO 9001, precum si organizarea unor cursuri cu managerii de societati si instruiri cu angajatii.