BBC a relansat BBC Newswire sub forma unei agentii de stiri multimedia, urmand ca echipele care furnizeaza continut sa lucreze impreuna cu cele care distribuie informatia.
BBC Newswire va coordona continuturile video, audio, text si pe cele generate de utilizatori obtinute din surse interne sau internationale si este proiectat sa imbunatateasca eficienta, sa aiba o abordare mai clara si sa ofere mai multa expunere continutului editorial de valoare din cadrul programelor de stiri ale BBC.
In plus, serviciul va imbunatati actualele legaturi cu Global Newswire, cele mai bune materiale urmand sa fie distribuite prin BBC Newswire.
Incepand din 20 octombrie, continuturile publicate in cadrul BBC Newswire vor fi acesibile printr-un flux unic multimedia.
Clipurile audio si video, materialele, transcrierile, secventele video, comentariile utilizatorilor si studiile de caz vor fi furnizate imediat dupa ce sunt verificate, pentru a respecta standardele editoriale.
In momentul lansarii redactiei multimedia a BBC, care a combinat, in 2007, capacitatile TV, radio si online ale BBC, mai multe echipe care se ocupau de diverse materiale informative au fost puse sa lucreze impreuna.
Inainte de relansare, actualul BBC Newswire se numea Mediawire. Relansarea introduce si noi standarde editoriale, pentru a se asigura acuratetea si transparenta informatiilor. Toate continuturile din Newswire vor avea mentionate clar sursele, ora, conditiile de copyright si informatii editoriale.