Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat implementarea planului pentru remedierea deficientelor constate de Comisia Europeana si a transmis Fondului National un raport in acest sens, platile urmand sa fie reluate dupa confirmarea din partea auditorilor.
"Planul este implementat si a fost transmis la Fondul National un raport privind implementarea, care cuprinde masurile planului si pentru fiecare dintre ele observatiile auditului intern al Agentiei si documente justificative care sa ateste implementarea. Raportul a fost transmis pe la miezul noptii in format electronic si in aceasta dimineata si pe suport hartie. Urmeaza acum auditul din partea Fondului National", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al APDRP, Laszlo Klarik.
Klarik a adaugat ca estimeaza ca auditul din partea Fondului National nu va dura mai mult de doua saptamani. In plus, auditul extern solicitat de Comisia Europeana va fi realizat de Autoritatea de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.
"Probabil cele doua audituri vor avea loc concomitent", a mai sus Klarik.
Conform deciziei autoritatilor romane, reluarea platilor catre beneficiarii programului SAPARD se va realiza de catre Fondul National dupa verificarea respectarii conformitatii cu recomandarile Comisei Europene a planului de actiune pentru remedierea deficientelor semnalate, se arata si intr-un comunicat al APDRP.