Fostii proprietari ar putea sa-si recupereze terenurile desecate mai devreme. Si asta pentru ca reprezentantii Agentiei Domeniilor Statului (ADS) vor prezenta Ministerului Agriculturii o propunere de modificare a legislatiei din domeniul retrocedarilor, care sa permita restituirea catre fostii proprietari a terenurilor desecate si aflate in prezent proprietatea publica a statului.
"Ma refer aici, de exemplu, la terenurile situate in perimetrele indiguite, rezultate din desecari, care sunt in domeniul public al statului si nu pot fi retrocedate. Pe aceste suprafete numeroase din toate judetele tarii exista cereri de restituire, iar cei care solicita fac si dovada vechiului amplasement in acea incinta indiguita. Si domeniile coroanei sunt in aceeasi situatie", a declarat ieri presedintele ADS, Daniel Dragan.
ADS a restituit, in perioada decembrie 2004 - martie 2007, circa 124.000 de hectare si mai are in proprietate circa 456.000 de hectare de teren, din care o suprafata de aproape 205.000 de hectare este neretrocedabila, potrivit lui Dragan. (D.E.)