Ministrul Economiei Adriean Videanu sustine ca toata averea sa este trecuta in declaratia de avere si ca nu are nimic de ascuns. Mai mult, liderul PDL spune ca este deranjat de informatiile aparute in presa si de faptul ca nimeni nu l-ar crede daca ar spune ca in momentul de fata nu are nici macar 2 milioane de dolari.
"Toata averea mea este in declaratia de avere. As vrea sa fac o precizare pentru absolut toata luma, legat de informatiile care se vehiculeaza public: nu am nimic altceva decat ceea ce este scris in declaratia de avere. Daca cineva demonstreaza, si aici fac un angajament public, ca am un leu in plus fata de ceea ce este in declaratia de avere donez tot ceea ce se poate demonstra oricui din aceata tara", a declarat Adriean Videanu.
"Vreau sa afirm in fata tuturor. In viata mea nu am luat un leu spaga de la nimeni, si oricine are posibilitatea sa confirme sau sa infirme acest lucru", a raspuns ministrul Economiei unei intrebari in acest sens.
Prim vicepresedintele PDL propune ca toate averile politicienilor sa fie verificate, sa se vada provenienta banilor si daca au fost platite taxele si impozitele aferente, astfel incat sa se evite situatia diseminarii de informatii false.
"Sunt unul din putinii policieni din Romania care poate justifica provenienta fiecarui leu din averea personala si taxele si impozitele platite fiecarui leu. Niciodata nu am avut nimic de ascuns, tot timpul am avut in mod transparent publicat in declaratia de avere afecerea pe care am avut-o si nu sunt de acord cu politicienii care se ascund in spatele soacrei, in spatele cumnatului, si au in momentul de fata averi pentru care nu pot justifica nici provenienta banilor, nici taxele si impozitele aferente averii. Poate fi un exercitiu public, haideti sa luam averile tuturor politicienilor, sa vedem provenienta banilor si cate taxe si impozite au platit in ideea de a nu mai alimenta si opinia publica cu informatii false".
Videanu se arata totodata deranjat de informatiile aparute in presa in ceea ce-l priveste. "Eu sunt foarte deranjat de ceea ce apare fie in Capitala, fie in lista celor mai bogati romani. M-ar crede cineva ca nu am nu 200 de milioane de euro, nu 20 de milioane de euro, 2 milioane de euro nu am in momentul de fata? Dar la ce bun sa fac acest exercitiu, ar fi penibil ca nu m-ar crede nimeni".