Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor a inaugurat ieri, la Alesd, noul sediu al Administratiei Finantelor Publice din localitate. Cladirea in care fiinteaza institutia a fost achizitionata de Fisc in urma cu trei ani, cu suma de 400.000 de lei noi, dupa care a fost modernizata cu investitii totale de 1,057 milioane de lei. La inaugurare au fost prezenti deputatul Cornel Popa si primarul Alesdului, Zeno Tipter.
Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor,
ne-a declarat ca, pentru ca noul sediu sa arate in forma actuala, a fost nevoie de multe drumuri la Bucuresti pentru a-i convinge pe cei de acolo sa aloce fonduri in acest scop. Le multumesc in mod deosebit deputatului Cornel Popa si primarului Ilie Bolojan, fara de care inaugurarea de azi (ieri - n.n) nu ar fi fost posibila. Suprafata cladirii este de 1.179 m2, dar mai avem in spate alta, in care vor arhiva documentele Fiscului care au o vechime de peste 30 de ani. Este o realizare a Fiscului bihorean, cu totii stim in ce conditii se lucra in vechiul sediu si ce conditii avem aici. Exista acum birouri renovate, aparatura electronica noua, conditii de munca decente", a precizat reprezentanta DGFP Bihor.
Cornel Popa, deputat PNL, a spus ca fonduri pentru astfel de amplasamente se pot obtine, insa niciodata acestea nu sunt suficiente pentru nevoile Alesdului si Bihorului. "Am realizat acest lucru pentru binele alesdenilor, al contribuabililor de aici care erau nevoiti pana acum sa intre intr-un sediu impropriu. Speram ca veniturile bugetare sa creasca si administratia alesdeana sa devina fruntasa pe judet", a spus la randul sau deputatul PNL. Cel mai mandru s-a aratat primarul Zeno Tipter, acesta afirmand ca totul a venit la timpul potrivit si ca angajatii ADP Alesd pot lucra in conditii normale. "Cladirea este veche, in urma cu zeci de ani a fost maternitate, iar pana au cumparat-o Finantele a fost spital de interne", conchide primarul Tipter.
Gheorghe Lang, seful AFP Alesd, a declarat ca cei mai multumiti sunt subordonatii sai, conditiile oferite de noul sediu fiind peste asteptarile lor. "Munca ne-a fost extrem de mult simplificata, iar colegii mei stiu acest lucru", spune multumit Lang.