REALITATEA.NET informeaza: Iliescu ataca dur trei ziare: Rusine, duceti campanii antinationale!

Fostul presedinte Ion Iliescu a acuzat publicatiile "Adevarul", "Romania Libera" si "Evenimentul Zilei" ca duc campanii "antinationale, de contestare a Revolutiei", pe care le-a catalogat ca "actiuni ticaloase cu scop politic". "Pentru a parafraza un clasic in viata, nu putem spune decat: Sa va fie rusine!", a transmis Iliescu.
"Trebuie sa constat cu tristete si cu indignare ca unii, inclusiv unele publicatii ca Adevarul, Romania libera sau Evenimentul zilei isi permit o veritabila campanie negativa, de contestare a Revolutiei, de denigrare si calomniere a celor care si-au asumat atunci si riscuri si raspunderi. Din nou se vehiculeaza tot felul de aberatii si false dileme, precum: daca a fost Revolutie sau lovitura de stat", a tinut sa sublinieze Iliescu in debutul Simpozionului Omagial 2011 organizat de Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
El i-a acuzat pe "denigratorii Revolutiei" ca au pus in discutie legitimitatea noii structuri de putere aparuta dupa fuga dictatorului, anume Consiliul Frontului Salvarii Nationale. "Se incearca acreditarea ideii ca diversiunea terorista ar fi fost inventata de cei ce n-am constituit in FSN", a adaugat Iliescu.
Fostul sef de stat s-a aratat indignat si de "nascocirea ca Revolutia ar fi fost de inspiratie straina". "Ce argumente pot sustine o asemenea aberatie? Logica oricarei calomnii e de a fi fara logica. Cu cat aberatia e mai mare, cu atat e mai bine, important e sa se repete la infinit", a comentat Iliescu.
Social-democratul a apreciat ca prin campaniile amintite este speculata nemultumirirea populara legate de inrautatirea conditiilor de viata. "Indiferent de intentiile sustinatorilor acestor teorii, cu evident scop politic, ele capata un caracter antinational. Este o campanie nemernica a unor oameni lipsiti de sentimente firesti, de mandrie (...) Pentru a parafraza un clasic in viata, nu putem spune decat: Sa va fie rusine", a conchis Iliescu.