Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba, va renunta la conducerea Autoritatii pentru a putea fi validat ca deputat in Parlamentul Romaniei. Atanasiu a declarat, luni, ca functia de presedinte al AVAS si cea de deputat sunt incompatibile si a decis sa opteze pentru mandatul de parlamentar. Presedintele AVAS a adaugat ca in perioada ramasa pana la formarea noului Guvern va delega competentele sale unui vicepresedinte al AVAS. "In mod normal, voi respecta prevederile legii. Va trebui sa optez intr-o anumita perioada de timp, conferita de lege, intre cele doua functii. Eu am hotarat deja si optez pentru cea de parlamentar. Imi voi da demisia din functia de presedinte al AVAS", a spus Teodor Atanasiu.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, vicepresedinte al PNL si lider al organizatiei Alba a partidului, s-a situat pe pozitia a doua in colegiul in care a candidat pentru Camera Deputatilor, fiind devansat de un reprezentant al PDL, insa a castigat mandatul la redistribuire. Atanasiu a candidat in Colegiul numarul 3 pentru Camera Deputatilor, unde a obtinut 35 la suta din voturi, pe primul loc clasandu-se democrat-liberalul Stefan Bardan, deputat de Alba in fosta legislatura, care obtinut 39,55 la suta din voturi.
Colegiul pe care il va reprezenta Teodor Atanasiu in Camera Deputatilor este format din oratele Cugir si Zlatna si comunele Almasu Mare, Blandiana, Ceru-Bacainti, Cricau, Galda de Jos, Ighiu, Metes, Pianu, Salistea, Sasciori, Sibot, Sugag si Vintu de Jos.