41 de functionari publici de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt au calcat pe bec si se pare ca vor plati scump. Precedentul exista si este de top.

Pe 1 noiembrie, Victor Mitran a fost destituit din functia de director executiv adjunct al DGFP si exclus din corpul functionarilor publici ca incompatibil pentru ca era, in paralel cu functia publica, cenzor la Hidroserv, Scadt si Aluta. Se pare ca toti cei 41 ii vor calca pe urme dupa 15 decembrie.

Saptamana trecuta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a cerut tuturor institutiilor din subordine pe care le are in tara sa verifice modificarile survenite in acest an in declaratiile pe proprie raspundere ale functionarilor cu privire la conflictul de interese. Cei 41 de functionari de pe „lista neagra“ de la Olt s-ar afla deja in atentia Comisiei de Disciplina de la nivelul DGFP, taierea nodului gordian al incompatibilitatilor din fiscul oltean, urmand sa fie facuta intr-una din urmatoarele opt zile, potrivit solicitarii ANAF. Solutia aplicata in „cazul Mitran“ pare ca va fi promovata si asupra listei.

Elena Gherghina, directoarea executiva a DGFP, a negat initial ca ar avea cunostinta de actiunea solicitata de ANAF. Sefa fiscului a recunoscut insa ca nu poate sa treaca la acuzatii fara dovezi. De aceea, probabil, nu a confirmat nici numarul functionarilor aflati pe lista neagra, dar a spus ca verificarea declaratiei de interese pe propria raspundere este „o actiune normala“.

Ce risca functionarii prinsi ca joaca la doua capete? La rigoare, pe langa excluderea din corpul functionarilor publici, dosar penal pentru fals sub semnatura privata.

La Garda Financiara nu exista incompatibilitati

Damian Tanasescu, seful Garzii Financiare (GF) Olt, a declarat ieri ca nici unul dintre cei 14 comisari din subordinea sa nu se afla in stare de incompatibilitate.

Tanasescu a confirmat ca solicitarea a venit saptamana trecuta de la Comisariatul General al Garzii, de la Bucuresti, rezultatul verificarilor urmand sa fie transmis la organul ierarhic superior peste noua zile.