Prin intermediul Programului SAPARD au fost create pana in martie peste 20.000 de noi locuri de munca in mediul rural. Dintre acestea, 8.000 de locuri sunt ocupate de catre femei, se arata intr-un raport al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), preluat de Mediafax.
In prezent, fondurile nerambursabile SAPARD finanteaza 718 proiecte in valoare de peste 580 de milioane de euro. Aceste proiecte au ca scop in special modernizarea de drumuri comunale, dar si alimentari cu apa potabila si retele de canalizare. Cele mai multe locuri de munca, 12.000, au fost create prin investitiile realizate in industria agroalimentara. Investitiile in diversificarea economica au determinat infiintarea a 900 de locuri de munca, potrivit datelor unui raport de evaluare intermediara al APDRP, actualizat in martie.
De la inceputul Programului, APDRP a primit 6.519 cereri de finantare, cu o valoare eligibila de 1,97 miliarde de euro, dintre care au fost selectate pentru a primi finantare 4.073 de proiecte. (S.N.)