Recrutorii au strans 7.000 de CV-uri de la craioveni si alti locuitori de prin imprejurimi care vor sa se angajeze la Ford. Concurenta este acerba.
Ford Romania a anuntat ca in jur 7.000 de doljeni s-au inscris pentru cele 500 de posturi oferite de producatorul de autoturisme din Craiova, in cadrul procesului de selectie care a durat doua saptamani. "De la data demararii campaniei de recrutare si pana in prezent, aproximativ 7.000 de persoane s-au inscris in procesul de selectie. Ne bucuram sa vedem ca exista un asemenea interes din partea cetatenilor Craiovei si a celor din imprejurimi pentru a se alatura echipei Ford Romania", au declarat ieri reprezentantii Ford Romania. Un calcul matematic ne arata ca pentru un post oferit in acest an de catre Ford concureaza, in medie, 14 oameni. Concurenta pentru un loc de munca la producatorul de autoturisme este foarte mare. Pana in prezent, Ford nu a dezvaluit cate persoane au fost preselectate sa mearga mai departe.
In perioada urmatoare, candidatii selectati vor parcurge etapele specifice procesului de selectie. Acest proces se va incheia in luna mai, informeaza compania. Ford a cautat sa angajeze, in principal, operatori de baza si specialisti de intretinere. Din cei 7.000 de candidati, vor fi angajati 500 pana in luna iunie a acestui an, cand se asteapta inceperea productiei de masa la Ford. In ultimii patru ani, adica din momentul in care compania a cumparat fosta fabrica Daewoo si pana in prezent, Ford a angajat la Craiova aproximativ 100 de electricieni, desi promisese mii de locuri de munca. Luna trecuta, s-a anuntat ca vor fi angajate 500 de persoane, majoritatea operatori de baza, care vor lucra pe linia de asamblare a vehiculelor Ford B-Max care se vor produce la Craiova. Presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, a precizat recent, cu prilejul lansarii Ford B-Max in Romania, ca procesul de recrutare nu se opreste la cele 500 de posturi ce vor fi create la Ford pana in iunie, ci catre finalul anului vor mai fi angajari, pentru fabrica de motoare, fara a preciza cate posturi vor mai fi scoase atunci.