Reabilitarea termica a cladirilor va costa Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) anul acesta 13 milioane de lei.
Intreg programul se va desfasura in perioada 2006-2009, a declarat ministrul delegat pentru Lucrari Publice, László Borbely, citat de Mediafax.
El a mai spus ca au fost primite aproximativ 600 de cereri din partea asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea termica a imobilelor.
Orasele din care au provenit aceste cereri sunt Cluj, pentru 46 de cladiri, Iasi, 47, Mizil, 49, in timp ce in Bucuresti, doar in sectorul 2 au fost depuse 59 de cereri. Borbely a aratat ca MTCT discuta cu bancile pentru acordarea de credite asociatiilor de proprietari. Pana acum, acestea nu au fost multumite de garantiile oferite de asociatiile de proprietari, pe care nu le considera parteneri viabili.
Costurile de reabilitare vor fi suportate, potrivit acestui program, in proportie de 34% de la bugetul de stat, 33% de autoritatile locale si 33% de catre asociatiile de proprietari.
Aceste costuri variaza de la 800 la 1.000 de euro pe apartament, recuperarea facan-du-se in sase-opt ani. (S.N.)