Patru institute nationale de cercetare agricola vor beneficia de fonduri de circa 12 milioane de euro pentru realizarea unor programe de restructurare si investitii, suma fiind asigurata de la buget si dintr-un imprumut de la Banca Mondiala, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii.
Proiectul prin intermediul caruia se vor finanta cele patru institute de cercetare agricola se numeste Modernizarea Sistemului de Informare si Cunoastere in Agricultura - Makis.
Cele patru unitati care vor beneficia de fonduri sunt Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla-de-Zahar Brasov, Institutul pentru Biotehnologii in Horticultura ßtefanesti (judetul Arges), Institutul pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului - ICPA Bucuresti si Institutul pentru Biologie si Nutritie Animala - IBNA Balotesti (judetul Ilfov).
Programul Makis, lansat la 22 septembrie 2005, beneficiaza de fonduri de 59,88 milioane de euro, din care 18,48 milioane de euro reprezinta contributia Guvernului Romaniei, si 41,4 milioane de euro, un imprumut de la Banca Mondiala. (D.E.)